Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

362 Posty

(Chuck Norris)
Stały Bywalec
Olaf777 napisał:
Klapki na oczy i do przodu? Wystarczy tylko zagłębić się w rozmowy u ,,sowy,, gdzie politycy parti rządzących wyrażali się jasno i wyraźnie . Tylko tuman i leming nie rozumie na jakiej pozycji była Nasza Ojczyzna. Poczekajmy ,dajmy spełnić obietnice wyborcze wybranym w wyborach. Kadencja każdego się kończy,wiec w czym problem.?
No wlasnie! Jak na razie to jedyna partia, ktora spelnia obietnice wyborcze. A Ci ktorzy im przeszkadzaja mam nadzieje ze nie osiagna progu 5% w nastepnych wyborach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:28  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Krzysztof Konieczka)
Wiking
Oba źródła nic o tym nie piszą¡!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Prof
(Prof)
Wiking
Jakie oba źródła i o czym nie piszą ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Lemingi,ktore polykaja wszystko co pisowskie brukowce pisza nie moga pojac i chyba nie znaja slowa postkomuna.To wlasnie ten rzad w czystej postaci propaguje nie ideowo ale systemowo tamte sadownictwo.Znacie slowo zcentralizowane sady? To Wam prosto przetlumacze Jacek ma problem z sasiadem,ktory niewinnie go oskarza o halasowanie w nocy,idzie do sadu zlozyc skarge o pomowienie,ale nie wiedzial ze sasiad ma znajomych w pisie,i zamiast pomawiajacy zostac oskarzony musi placic koszty sadowe niewinny czlowiek.Odnosnie jak SN wyglada w Norwegii mozecie sobie tutaj przeczytac
www.domstol.no/no/Enkelt-domstol/Innstil...gsradet-for-dommere/
Sady sa niezalezne,majace swoich adwokatow.To co prawiczkowe media pruboja zafalszowac,jakoby w innych krajach Minister Sprawiedliwosci mial wybierac sedziow jest pomyleniem i celowym falszowaniem prawdy.Sady sa niezalezne,powolywuja kandydatow,ktorzy przedstawieni sa krolowi czy ministrowi,w przypadku Norwegii powolywani sa dozywotnio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Prof
(Prof)
Wiking
Do Krzysztofa OK. Z innego dzisiejszego artykułu w Moja Norwegia dowiesz się że w Norwegii władze sądowe powołuje minister w odróżnieniu do Polski gdzie powołują się sami nawzajem i nikt nie ma nad nimi kontroli. Korzenie ma ta polska "nadzwyczajna kasta" w głębokiej komunie. Mam swoje lata więc wiem co znaczy komuna oraz postkomuna Krzysztofie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:23  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Prof
(Prof)
Wiking
Pierwszych powojennych sędziów w Polsce powołało NKWD, następnych powołali ci pierwsi i tak już zostało do dziś. A okrągły stół coś zmienił ? sorry........ ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:18  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Dzisiaj klamca Ziobro mowi ze wkoncu nastala wolnosc i jego koncepcja pomoze chociazby lokatorom.Pytanie brzmi ilu lokatorom pomogl ? odp. brzmi ZERO. Miller kiedys dobrze powiedzial panie Ziobro jest pan zerem !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Prof napisał:
Do Krzysztofa OK. Z innego dzisiejszego artykułu w Moja Norwegia dowiesz się że w Norwegii władze sądowe powołuje minister w odróżnieniu do Polski gdzie powołują się sami nawzajem i nikt nie ma nad nimi kontroli. Korzenie ma ta polska "nadzwyczajna kasta" w głębokiej komunie. Mam swoje lata więc wiem co znaczy komuna oraz postkomuna Krzysztofie.
MN pisze bez przemyslen,puszcza to co jest w necie,masz podany link wyzej do struktur panstwa,przeczytaj albo przetlumacz sobie jak nie znasz jezyka kraju w ktorym pracujesz i sie dowiesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Prof
(Prof)
Wiking
No dobrze przeczytałem o norweskiej strukturze państwa ale czy jest tam mowa, że pierwszych dożywotnich sędziów W Norwegii powołała władza obcego państwa, i co zrobić jak w Polsce nie ma króla? Pogadajmy merytorycznie a nie linkami do średnio wiarygodnych źródeł.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Prof
(Prof)
Wiking
Pracując kilkanaście lat w Norwegii znam wystarczająco język, no chyba że rozmawiam z filologiem to przepraszam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok